Help, mijn cavia heeft schurft!

Helaas komt schurft regelmatig voor bij cavia’s. Hoewel het niet direct reden is tot grote zorgen, is het wel belangrijk om te weten wat je eraan kunt doen.

Verzorging
Delen:

Schurft is een soort mijt dat overgedragen kan worden door bodembedekking, lucht of andere dieren. In de meeste gevallen zijn de cavia's sterk genoeg om er weinig tot geen last van te hebben, maar in sommige gevallen komt de schurft tot uiting. Dit kan te maken hebben met de manier vanverzorgen, stress door verhuizing of zieke/zwakke dieren. Hoe gezonder en gelukkiger je diertjes zijn, des te minder kans op schurft.

Een schurftinfectie kan je herkennen aan schilfers of wonden aan de huid en/of haaruitval.

Hoe kan je schurft verhelpen?

Je wilt natuurlijk dat je cavia's snel van hun schurftinfectie af raken. Het beste antwoord hierop is een combinatie van vaseline en anti-schurft spray. Behandel de geïnfecteerde plek met vaseline. Hierdoor kan de mijt niet meer verder verspreiden. Doe dit vijf keer per week.

Gebruik ook anti-schurft spray om de infectie te verminderen. Spray om en op de wond, twee keer per week.

Anti schurft


Snel bestellen

De beste manier van behandelen is:

Dag 1: Anti-schurft spray

Dag 2: Vaseline

Dag 3: Vaseline

Dag 4: Vaseline

Dag 5: Anti-schurft spray

Dag 6: Vaseline

Dag 7: Vaseline

Na een tot twee weken zou er duidelijk verschil te zien moeten zijn. Is dit niet het geval of verergert de situatie? Laat het ons weten! Maak een foto van de plek en vermeld de datum wanneer je begonnen bent met behandelen en stuur dit naar ons op. We helpen je graag!

Verzorging
Share:

Reacties